Bosch Rexroth reorganiseert naar drie marktgerichte takken

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Bosch Rexroth verruilt zijn technologiegebaseerde organisatiestructuur voor een marktgerichte. Per 1 juli heeft het bedrijf nog maar drie businessunits: Industrial Applications, Mobile Applications and Renewable Energies. ’Nu is de onderneming nog ingericht naar het technologieportfolio, met een onderverdeling in elektronische besturingen, hydraulica, lineaire en assemblagetechniek, en pneumatiek‘, verklaart scheidend bestuursvoorzitter Albert Hieronimus, die op dezelfde datum het stokje overgeeft aan Karl Tragl. ’Binnenkort focussen we de structuur op de marktsegmenten en branches die we bedienen.‘ Bosch Rexroth zegt hiermee beter te kunnen inspelen op de eisen van klanten, die zijn veranderd door de economische crisis.

Onder Industrial Applications komen de activiteiten te vallen voor de algemene machine- en systeembouw: aggregaten, elektrische aandrijftechniek, industriële besturingen, lineaire en assemblagetechniek en pneumatiek. Mobile Applications richt zich op componenten, modules en systemen voor mobiele werktuigen op bouwplaatsen, waaronder bijbehorende besturingen, compacte hydraulica, motoren en pompen. Renewable Energies bundelt de aandrijf- en besturingsoplossingen voor de opwekking van wind- en andere duurzame energie. Hierbij valt te denken aan generatorregelingen en toestandsmonitorsystemen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.