Bosch Rexroth maakt landingssysteem offshore loopbruggen autonoom

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Aangezien de technologie steeds geavanceerder wordt en scheepseigenaren meer waarde hechten aan het optimaliseren van operationele uren, heeft Bosch Rexroth – in samenwerking met Barge Master – een nieuw geautomatiseerd landingssysteem ontwikkeld waarmee zowel veiligheid als prestaties van bewegingsgecompenseerde loopbruggen significant verbeterd zijn.

Landingssystemen zijn essentieel als het gaat om het overbrengen van mensen en goederen tussen een schip en olie- of gasplatform, of windturbine. Dankzij geavanceerde technologie en digitale sensoren compenseert het systeem de beweging van het schip en de zee voor het veiliger gebruik van loopbruggen in deze specifieke condities. Het is echter ook mogelijk om dergelijke systemen manueel te bedienen als het aan komt op het landen van loopbruggen op een platform. Afhankelijk van de ervaringen van de operator en de weercondities kan dit nog steeds een uitdagende taak zijn.

Veiliger wordt het dankzij het nieuwe autonome landingssysteem van Bosch Rexroth. Dankzij de combinatie van geavanceerde radartechnologie, camera’s en sensoren is het systeem in staat om automatisch te landen zonder manuele handelingen. Dit maakt de operatie consistent en betrouwbaar, onafhankelijk van het weer of de zeecondities. Na het landen maakt de loopbrug gebruik van de deiningscompensatie en het dynamisch positioneren van het schip om een veilige en stabiele verbinding te zijn tussen het schip en het platform.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.