Bosch Rexroth breidt uit in cobotica

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Bosch Rexroth investeert in fabrieksautomatisering. Het bedrijf is van plan het meerderheidsbelang te verwerven in Kassow Robots. Dat bedrijf uit Kopenhagen ontwikkelt en produceert collaboratieve robots voor industriële toepassingen. De transactie is officieel nog onderhevig aan goedkeuring door de mededingingsautoriteiten.

‘Collaboratieve industriële robots zijn een andere belangrijke bouwsteen voor de fabriek van de toekomst’, zegt Marc Wucherer van Bosch Rexroths bestuursraad. De lichtgewicht robots van Kassow kunnen op verschillende manieren worden gebruikt in de industriële productie. ‘De cobots hebben een hoog laadvermogen en een groot bereik en kunnen in de kleinste ruimtes worden gebruikt: met zeven assen kan een Kassow-cobot items als een arm om hoeken grijpen.’

De komende jaren groeit de markt voor cobots naar verwachting met 15 tot 20 procent per jaar. ‘We willen profiteren van dit potentieel en ons portfolio uitbreiden met collaboratieve robots van Kassow. Dit zal met name onze klanten in de consumentengoederen- en mobiliteitsindustrie ten goede komen, waaronder de productie van batterijen en in de productie van halfgeleiders’, aldus Wucherer.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.