Bosch realiseert gezonde groei in Nederland

Alexander Pil
5 juni 2018

Bosch rondde het fiscale jaar 2017 in Nederland af met een totale netto-omzet van 2,13 miljard euro. Dat betekent een groei van 6 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. ‘Nederland blijft een belangrijke markt voor Bosch’, aldus Heiko Carrie, president Robert Bosch France-Benelux. ‘Op basis van de resultaten van het eerste kwartaal verwachten we ook voor 2018 een positieve omzetontwikkeling.’

De Bosch-divisie Mobility Solutions registreerde in 2017 een significante groei in Nederland. Voor een belangrijk deel komt dat op het conto van Bosch Transmission Technology. Bij de site in Tilburg rolde in 2017 de vijftig miljoenste duwband van de productielijn. Verder profiteert de divisie van de grote vraag naar noodremsystemen en elektrische fietsen.

De ontwikkeling van de sector Industrial Technology lag in lijn met de marktontwikkelingen. Bosch Rexroth organiseerde een Connected Hydraulics Roadshow. Connected Hydraulics combineert Rexroths hydrauliekkennis met nieuwe inzichten over de toepassingen van hydraulische technologieën in een digitale wereld. Een aantal grote infrastructuurprojecten werd in 2017 nieuw aangekondigd of is nog in uitvoering. De aandrijfsystemen voor de deuren van de grootste zeesluis ter wereld, OpenIJ in IJmuiden, worden momenteel geïnstalleerd. Bosch Rexroth levert ook het motionplatform voor een nieuwe Renault Dynamic Driving Simulator, een geavanceerde bewegingssimulator voor auto’s.