Bosch mikt op 5 procent groei in 2014

Alexander Pil
11 juni 2014

Bosch boekte in 2013 in Nederland een totale netto omzet van 1,6 miljard euro. Dat is een daling van meer dan 5 procent in vergelijking met 2012. Die schrijft Bosch toe aan de moeilijke economische marktomstandigheden, vooral in de bouw. De geconsolideerde verkoop van Bosch op de Nederlandse markt bereikte in 2013 eenzelfde niveau als in 2012 en bedroeg bijna 490 miljoen euro.

‘Ondanks de algemene moeilijke economische omstandigheden zijn we erin geslaagd onze sterke marktpositie in Nederland te behouden’, zegt Gerhard Kobesen, algemeen directeur van Bosch in Nederland. ‘We verwachten in 2014 een herstel van de economische situatie en ook een betere ontwikkeling van het bedrijf. Nederland is een belangrijke R&D-locatie voor Bosch. We blijven daarom verder investeren in onderzoek en ontwikkeling van innovatieve en duurzame technologie voor het leven.’ Bosch investeerde ongeveer 50 miljoen euro in zijn Nederlandse divisies en spendeerde meer dan 90 miljoen euro aan onderzoek en ontwikkeling in de zes Nederlandse competentiecentra.

Bosch verwacht dit jaar wereldwijd een omzetgroei tussen drie en vijf procent te realiseren. Producten met internetverbinding en op internetgebaseerde diensten vormen de focus. ‘De traditionele sterke punten van Bosch – onze innovatieve kracht, hoge kwaliteitsstandaard, wereldwijde aanwezigheid en de integratieve kracht van onze bedrijfscultuur – zijn ook in een geconnecteerde wereld uiterst waardevol’, zei Bosch-CEO Volkmar Denner tijdens de recente jaarlijkse internationale persconferentie.