Bosch houdt omzet hoog in 2019

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Ondanks de economische zwakte in de automobielindustrie slaagde de Bosch Groep erin om in 2019 dezelfde hoge omzet als het jaar ervoor te behouden. Volgens de voorlopige cijfers realiseerde de leverancier van technologie en diensten in 2019 een omzet van 77,9 miljard euro. Daarmee blijft de omzet op hetzelfde niveau als het jaar ervoor. Na correctie voor wisselkoerseffecten daalt de omzet echter met 1,1 procent.

‘Het zwakke economische klimaat en de sterke daling van de automobielproductie hebben ook bij Bosch sporen nagelaten’, zegt Volkmar Denner, bestuursvoorzitter bij Robert Bosch. ‘De brede positionering van het bedrijf heeft met het oog op deze uitdagingen een stabiliserend effect, en laat ons toe de bestaande activiteiten uit te breiden en nieuwe te ontwikkelen. Ondanks de moeilijke economische omstandigheden blijven we investeren in belangrijke groeisectoren.’

Alleen al in 2020 wil Bosch meer dan één miljard euro besteden aan de elektrische, geautomatiseerde en geconnecteerde mobiliteit van de toekomst. ‘Als innovatieleider helpen we de transformatie naar duurzame mobiliteit vormgeven en grijpen we de kansen die hieruit voortvloeien’, aldus Denner.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.