Bosch groeit in Nederland

Alexander Pil
17 juni 2019

Bosch kan in Nederland terugblikken op een goede financiële groei in 2018. De geconsolideerde omzet van de Bosch Groep op de lokale markt steeg met bijna 15 procent tot 1,3 miljard euro. De totale netto-omzet van Bosch in Nederland, inclusief niet-geconsolideerde verkoop aan andere Bosch-bedrijven, bedroeg 2,16 miljard euro. Dat is een stijging van 1,4 procent ten opzichte van het voorgaande jaar.

‘Samen met onze medewerkers slaagden we er niet alleen in onze omzet aanzienlijk te verhogen, maar wisten we ook een aantal grote technologische projecten te realiseren’, zegt Heiko Carrie, president Robert Bosch France-Benelux. ‘We blijven investeren in onze productiefaciliteiten en in onze medewerkers om zo de ontwikkeling van nieuwe producten en oplossingen te stimuleren.’

In 2018 werd 19 miljoen euro geïnvesteerd in de productielocaties van Bosch Transmission Technology in Tilburg en Bosch Thermotechniek in Deventer. ‘Ondanks de moeilijke economische omstandigheden verwachten we in Nederland ook dit jaar een groei in de omzetcijfers’, stelt Carrie.