Bosch groeit gezond in Nederland

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Bosch kende vorig jaar een groei van 12 procent in Nederland. De totale netto-omzet bedroeg 1,8 miljard euro, tegenover 1,6 miljard euro het jaar ervoor. De geconsolideerde verkoop van Bosch op de lokale Nederlandse markt steeg tot 504 miljoen euro, tegenover 490 miljoen euro in 2013. De omzetgroei is met name het gevolg van de goede resultaten van Bosch Transmission Technology, Bosch Rexroth en de divisie Bosch Power Tools.

Bosch Transmission Technology presteerde erg sterk in 2014, mede door de blijvende, toenemende vraag naar systemen voor continu variabele transmissies (CVT) in Azië en Noord-Amerika. De bedrijfssector Industrial Technology kende in 2014 een lichte groei. Bosch Rexroth zette het voorbije jaar sterke resultaten neer. Met zijn drive & control-technologie, knowhow en ervaring ontwikkelt Bosch Rexroth op maat gemaakte oplossingen voor mobiele applicaties, machinebouw, engineering, fabrieksautomatisering of duurzame energie. Daarnaast staat Bosch Rexroth in Nederland ook erg sterk in toepassingen voor marine en offshore.

Bosch verwacht voor 2015 een wereldwijde omzetgroei van drie tot vijf procent. Tijdens de recente jaarlijkse persconferentie van het bedrijf zei Volkmar Denner, voorzitter van de Raad van Bestuur van Bosch: ‘Onze economische en technologische kracht in de gevestigde bedrijfssectoren laat ons toe nieuwe marktsegmenten aan te boren.’ Producten met internettoegang en op internet gebaseerde diensten zijn een belangrijk onderdeel van de toekomstige omzetgroei van het bedrijf. ‘We voeren connectiviteit door in al onze bedrijfssectoren en spelen een actieve rol in de vormgeving ervan’, aldus Denner.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.