Bosch en Middlesex in ultraschoon transport voor 300 en 450 mm plakken

René Raaijmakers
Leestijd: 1 minuut

Bosch Rexroth en Middlesex willen samen transportsystemen gaan ontwikkelen voor chipfabricage op 300 en 450 mm siliciumplakken. Om te beginnen sluiten het Duitse en Zwitserse bedrijf een overeenkomst om hun verkoopactiviteiten op het gebied van productiestromen in cleanrooms te bundelen. Middlesex is gespecialiseerd in transportbanden en logistieke oplossingen voor ultraschone omgevingen.

De samenwerking richt zich in eerste instantie op de gezamenlijke levering van transportmodules en onderdelen. Daarnaast willen de bedrijven gezamenlijk projecten aanpakken in markten zoals halfgeleiders, harde schijven, medische apparatuur en zonnecellen.

Bosch Rexroth begeeft zich sinds 2005 op het terrein van geavanceerde motion control met de overname van Nyquist. Het levert motion controllers aan fabrikanten van machines voor chips en zonnecellen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.