Bosch bouwt nieuwe productielijn in Tilburg

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Bosch Transmission Technology investeert honderd miljoen euro in een nieuwe productielijn in Tilburg. De faciliteit komt naast de huidige fabriek en levert tussen de honderd en honderdvijftig banen op, boven op de negenhonderd medewerkers die er nu al in dienst zijn. De bouw begint na de zomer. Voor 2016 moet de fabriek volledig operationeel zijn.

Bosch Transmission Technology – het vroegere Van Doorne‘s Transmissie – fabriceert duwbanden voor continu variabele transmissies en levert aan verschillende autoproducenten. Coen Rooijmans, directeur van de Bosch-vestiging in Tilburg, vindt de uitbreiding noodzakelijk. ’Wereldwijd, maar met name in Azië neemt de vraag naar onze duwbanden toe‘, zegt hij in Brabants Dagblad. ’We kunnen ze nu niet aangesleept krijgen en de komenden tien, twaalf jaar zal de vraag alleen maar toenemen.‘ Samen met de al operationele Vietnamese zusterfabriek wil Bosch met de expansie in Tilburg zijn productiecapaciteit verdubbelen.

De totale omzet van Bosch in Nederland bedroeg het afgelopen jaar 1,7 miljard euro, een stijging van 8,3 procent ten opzichte van 2010. In de negentien Nederlandse locaties werken 3840 medewerkers, 180 meer dan in 2010. ’Dit goede resultaat is in grote mate te wijten aan de investeringen in innovatieve en duurzame technologie‘, aldus Gerhard Kobesen, algemeen directeur Bosch Nederland. ’De groei wordt gestuwd door de stijgende vraag naar innovatieve producten die een betere energie-efficiëntie leveren. Voorbeelden hiervan zijn warmtepompen, condensatieboilers, elektrisch gereedschap met lithium-ionaccu‘s en energiezuinige huishoudapparaten.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.