Borstelloze motoren Dunker nu ook met Profinet

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Dunker introduceert een borstelloze motor met Profinet-interface. De Dunker BG compacte borstelloze motoren met geïntegreerde elektronica waren al verkrijgbaar in uitvoeringen met snelheids-, koppel- en positieregeling, Canopen-interface of met een geïntegreerde programmeerbare motion-controller. Profinet is een open industriële standaard gebaseerd op Ethernet. De belangrijkste kenmerken van de Profinet BG-motoren zijn een bereik tot 500W, volledige integratie van alle elektronica en een encoder. Een maximale beschermingsklasse tot IP65 is mogelijk.

Dankzij een 32 bit microprocessor worden zowel RT- (Real-Time) als IRT-communicatie (Isochronous Real-Time) ondersteund. Met RT zijn tijdkritische bewegingen te realiseren met een cyclustijd van 1 tot 10 ms. IRT is voor klokgesynchroniseerde toepassingen met cyclustijden van minder dan 1 ms (jitter < 1 µs).

Via de Profinet-bus kunnen meerdere motoren worden aangestuurd. Eenvoudige tuningsoftware is beschikbaar voor het instellen van de motorparameters. Een externe switch is niet nodig, de motor is reeds voorzien van een ingebouwde full duplex 100 Mbit/s tweepoorts switch. De BG motoren kunnen worden geleverd met vertragingskasten (planetair of worm) of houdrem.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen