Boge van start met slimme productielijn

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Om een kwalitatief foutloze productie mogelijk te maken, heeft de Duitse compressorproducent Boge zo’n twee miljoen euro geïnvesteerd in een intelligente productiefaciliteit in Bielefeld, de hoofdlocatie van het bedrijf. Op tweeduizend vierkante meter heeft Boge een gloednieuwe productielijn in bedrijf genomen die component, techniek en mens met elkaar verbindt.

‘Onze high-speed turbocompressor is het antwoord op de stijgende vraag naar efficiënter energieverbruik’, zegt Ronald Engberts, countrymanager van Boge Nederland. ‘Om de productie en montage van deze innovatieve machine zo gemakkelijk mogelijk en veilig te organiseren, hebben we toekomstgerichte productietechnologie aangepast aan onze eisen.’ Als voorbeeld voor de intelligente fabriek diende de Smart Factory Owl in Lemgo, Duitsland. De daar geïnstalleerde prototypes zijn getest en geschikte processen voor de Boge-serieproductie zijn door een team van specialisten verder ontwikkeld. Binnen een jaar vond de gedeeltelijke verbouwing van een deel van de fabriek in de hoofdvestiging van het familiebedrijf in Bielefeld-Jöllenbeck plaats.

Een combinatie van digitalisering, automatisering en handwerk is de oplossing om de Boge HST zowel in vele varianten als procesveilig te produceren – ongeacht de ervaring van werknemers. Een gedigitaliseerd assistentiesysteem maakt een snelle integratie en ergonomische uitvoering mogelijk, ook van complexe arbeidshandelingen. De componenten ‘kennen’ hun eigenschappen en eisen bij de productie. Zo creëert alleen de componentcodering een projectie van de werkinstructies en montage-informatie, die direct in het gezichtsveld van de werknemers verschijnen. Pick-to-Light vergemakkelijkt de montage van de benodigde onderdelen, die via een modulaire toolbox ter beschikking staan. Door de verbinding met het erp-systeem stelt elke procestechnologie automatisch de relevante parameters in die specifiek zijn voor de toolbox. Het intelligente productieconcept maakt volledige traceerbaarheid mogelijk van relevante waarden per compressor. Een Andon-bord geeft op elk moment informatie omtrent de actuele status van de productielijnen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.