Boessenkool wint FME-businessprijs

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Machinefabriek Boessenkool heeft vorige week tijdens het jaarlijkse netwerkevent FME Conecta in het Rabobank Auditorium in Utrecht de FME International Business Award 2014 gewonnen. Na drie pitches door de genomineerden bepaalde het publiek de uiteindelijke winnaar. Boessenkool, gespecialiseerd in machinebouw en reparatie, werd als het meest succesvolle internationaal actieve technologisch bedrijf gekozen. FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink overhandigde de 3D-geprinte award aan Eelco Osse, algemeen directeur van Boessenkool.

Met deze award wil FME het exportbelang van de Nederlandse industrie onderstrepen. Daarnaast wil de ondernemersorganisatie bedrijven inspireren tot internationaal succes. Dezentjé: ‘Boessenkool is zo’n inspirerend bedrijf en verdient deze prijs terecht. Het zijn dit soort innovatieve ondernemingen die een belangrijke bijdrage leveren aan onze export. De export die zo cruciaal is voor de verdienkracht van ons land.’

Machinefabriek Boessenkool ontwerpt en produceert onderdelen voor machinebouw, complete machines en apparaten en verzorgt machinereparatie, renovatie of opwaardering van bestaande machines. De omzet van Boessenkool is het afgelopen jaar met 40 procent gestegen, met name door de ontwikkeling van nieuwe producten en R&D. Op de Hannover Messe maakte Boessenkool indruk met de lancering van de eerste elektrische tractor.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.