Boessenkool scoort grootste opdracht ooit bij Cern

Jessica Vermeer
Leestijd: 1 minuut

Onderzoeksinstituut Cern uit Genève heeft zijn grootste opdracht ooit voor de Nederlandse industrie uitbesteed aan machinefabriek Boessenkool in Almelo. Het betreft de levering van bijna 335 meter vacuümbuizen voor de LHC, de krachtigste deeltjesversneller ter wereld. De order heeft een waarde van ruim twee miljoen euro.

Het gaat om de productie van 38 vacuümbuizen van vijf tot twaalf meter lengte per stuk, die geschikt zijn voor ultrahoog vacuüm. De vlakken en aansluitingen van deze buizen moeten zeer nauwkeurig worden bewerkt om vacuümdichtheid te garanderen. De opdracht voor Cern heeft een totale doorlooptijd van 2,5 jaar.

In november 2016 werd de aanvraag bekend, waarna Boessenkool maanden werkte aan de voorbereidingen van deze complexe aanbesteding. Projectleider Jasper Brugman: ‘Het is een ware uitdaging, waarin alle disciplines van Boessenkool worden aangesproken; van gecertificeerd laswerk, extreem precies groot verspanen tot machinebouw en uiteindelijk ultrahoog vacuüm lektesten.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.