Boekhoorn casht flink met verkoop High Tech Campus

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Marcel Boekhoorn heeft de High Tech Campus in Eindhoven (HTCE) verkocht aan de Amerikaanse investeringsmaatschappij Oaktree Capital Management. Financiële details zijn niet bekendgemaakt, maar Boekhoorn heeft de campus in 2012 gekocht voor 425 miljoen euro en krijgt nu wat hij in tijdschrift Quote een ‘superdeal’ noemt – groter dan zijn desinvestering van Telfort in 2005, wat hem bijna 1 miljard euro opleverde. De transactie zal naar verwachting rond september/oktober worden afgerond. Het huidige locatiebeheer blijft gehandhaafd.

Oaktree heeft per 30 juni 156 miljard dollar aan vermogen onder beheer. Het bedrijf heeft meer dan duizend medewerkers en kantoren in negentien steden wereldwijd, waaronder Amsterdam. Volgens het persbericht zet het zich in om de campus de komende jaren te laten groeien en veel bestaande en nieuwe huurders te helpen hun zaken te versnellen.

‘We zijn blij dat we Oaktree hebben gevonden als onze nieuwe investeerder. Ze hebben een diepgaande ervaring in wetenschapsparken en zetten zich in om ons te helpen door te gaan naar de volgende ontwikkelingsfase’, zegt HTCE’s algemeen directeur Jan-Willem Neggers. De algemeen directeur van Oaktree, Hermann Dambach, zegt dat zijn bedrijf graag lid wordt van de Brainport-gemeenschap. ‘We zijn verheugd om te kunnen investeren in HTCE, een van de beste wetenschaps- en technologieparken in Europa. We zetten ons in om het park uit te breiden, een deel van de bestaande gebouwen te moderniseren en het hightechecosysteem verder te ontwikkelen.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.