Bod Dumarey op Ford-site Genk afgewezen

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

De Vlaamse regering gaat niet in op het overnamevoorstel van Guido Dumarey voor de perserij van de Ford-site in Genk. Dat meldt De Tijd dat zich baseert op een uitgelekte nota. Het financiële plan van Dumarey zou niet voldoen.

Van afstand lijkt het voorstel van Dumarey en zijn Punch Metals zo gek nog niet. De ondernemer had een deal met Ford om nog drie jaar koetswerkonderdelen te persen voor enkele automodellen, meldt De Tijd. Ook had hij intentieverklaringen op zak van Daf en Valmet, een toeleveraar van Bentley, BMW en Mercedes. Dumarey wil de grond en de gebouwen overnemen voor een symbolische euro. Voor de persen heeft hij vijf miljoen euro over.

Hoewel de afwijzing nog niet definitief is, lijkt alles erop te wijzen dat de Vlaamse regering niet in zee zal gaan met Dumarey. Zijn financiële plan zou rammelen. ‘Zo zijn er volgens bronnen in Vlaamse regeringskringen onvoldoende garanties dat de capaciteit van de fabriek voldoende benut wordt om de vaste kosten te dragen’, schrijft De Tijd. ‘Daarnaast is in het plan geen sprake van de beloofde uitbreidingsinvesteringen in bijkomende persen.’ Ook zou Dumarey rekenen op subsidies waar hij helemaal geen aanspraak op kan maken.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.