‘BMW wil af van deel productiecontract met Nedcar’

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

BMW reorganiseert wereldwijd zijn productielocaties. VDL Nedcar zou daarbij wel eens het kind van de rekening kunnen worden. De Duits autogigant wil af van het contract dat het eind vorig jaar sloot met de Bornse fabriek voor wat betreft de productie van de BMW X1. In die deal spraken de partijen een verbintenis af tot aan 2030. Nu wil BMW al per 2023 een punt zetten achter die samenwerking. Tenminste dat zegt onder meer De Limburger op basis van welingelichte bronnen. Officieel hebben VDL en BMW nog geen reactie gegeven.

Naast de BMW X1 produceert Nedcar in Born ook verschillende Mini-modellen. ‘We hebben wel veel vertrouwen in de toekomst’, verklaart een woordvoerder tegenover Autoweek. ‘We zijn nog in gesprek over de volgende generatie van de Mini-modellen. De gesprekken over die andere modellen gaan goed en BMW is heel tevreden over de levering en bouwkwaliteit van onze fabriek. Overigens zijn we ook bezig om andere opdrachtgevers buiten de BMW Group aan te trekken.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.