BMW trekt orders terug, overwerk Nedcar van de baan

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Afgelopen week heeft BMW het aantal orders bij VDL Nedcar voor dit jaar naar beneden bijgesteld. Dat melden verschillende media. De reden van BMW’s aankondiging is onbekend. Nedcar liep de afgelopen maanden een flinke productieachterstand op, onder meer door technische problemen, stakingen en de vakantieperiode. De teruggeschroefde bestelling verlaagt de druk op de productielijnen in Born. De zwaar bekritiseerde overwerkzaterdagen komen ermee te vervallen.

Verder vertrekt Carel Bouckaert per direct bij VDL Nedcar. De voormalige directeur van de autofabriek trad eind vorig jaar terug om plaats te maken voor de huidige topman Paul van Vuuren. Bouckaert bleef aan als directielid om zich toe te leggen op de optimalisatie van de productieprocessen. In een interne brief schrijft Van Vuuren dat voor Bouckaert nu ‘het natuurlijke moment is aangebroken om per direct zijn werkzaamheden te beëindigen’.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.