BMW plant nieuw Mini-model voor Nedcar

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

VDL Nedcar gaat vanaf 2016 vrijwel zeker een nieuw model van de Mini produceren. ‘We zullen binnen de komende drie maanden het contract tekenen’, aldus Benedikt Hartmann, vicepresident purchase van BMW op de Deloitte Automotive Industry Event. In het Financieele Dagblad toont Jan Mooren, de executive vicepresident van de VDL Groep zich ‘tamelijk opgewekt’ dat de deal rond zal komen.

Om welke model het precies gaat, is nog niet bekend. Het FD speculeert dat het een nieuw model wordt dat voor 30 procent uit onderdelen uit eerdere Mini-modellen bestaat, mogelijk met een hybride motor en vierwielaandrijving. Hartmann: ‘Het wordt een model voor hoge productievolumes. De fabriek in Born heeft een jaarlijkse productiecapaciteit van tweehonderd tot tweehonderdvijftig duizend auto’s. Het lijkt zinnig om die binnen drie jaar volledig te gaan benutten.’

Eerder werd al bekend dat Nedcar in Born de Mini Hatchback en de Mini Convertible zal produceren voor BMW.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.