Block spaart kosten en wint ruimte met Power Vision

René Raaijmakers
Leestijd: 2 minuten

Veel machinebesturingen vragen geen rimpelloze stuurspanning, maar kunnen redelijk flexibel omgaan met hun voedingsbron. Die ontwerpruimte greep Block, een Duitse fabrikant van voedingen en trafo‘s, aan voor het ontwerp van zijn Power Vision-lijn geschakelde voedingen.

Besturingselektronica gaat redelijk flexibel om met de spanningswisselingen van zijn voeding. Dat zit ingebakken in de ontwerpeisen. Zo zeggen de Europese en Duitse normen EN61131-2 en VDE0411-500 dat een 24 volt machinebesturing met PLC moet kunnen omgaan met stuurspanningen van 20,4 tot 28,8 V DC. Met andere woorden: een stuurspanning mag best variëren.

Dat uitgangspunt greep Block aan om zijn Power Vision 400-familie voedingen fors goedkoper en kleiner uit te voeren. ’Een fotocel of PLC heeft helemaal geen volledig vlakke voedingsspanning nodig, een rimpeltje mag best‘, zegt Danny Langbroek van Elincom Electronics, exclusieve distributeur van Blocks voedingen in de Nederland. ’Het laatste beetje signaalconditionering zit ingebakken in systeembesturingen. Block heeft dat deel uit zijn PV400-voedingen gelaten. Dat betekent winst in kosten en in ruimte.‘ Elincom claimt dat de PV400 de helft kleiner is dan vergelijkbare voedingen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen