Black Eagle-slang Parker wringt zich in allerlei bochten

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Speciaal voor de olie- en gasmarkt heeft de Polyflex-divisie van Parker Hannifin de Black Eagle-slang ontworpen. Deze slang biedt voordelen ten opzichte van vast leidingwerk (chicksan-pijp), rubberen slangen en flexibele metalen pijpen. Om te beginnen zijn de Black Eagle-slangen per meter 30 tot 70 procent lichter, aldus de fabrikant. Verder hebben ze een relatief kleine buigradius waardoor ze zich in allerlei bochten kunnen wringen. Ten opzichte van chicksan-pijp zijn de extra voordelen dat een slang uit een stuk minder potentiële lekpunten heeft en sneller kan worden gemonteerd. In vergelijking met rubberslangen is de Black Eagle slijtvaster en dus duurzamer. Daarnaast is het thermoplastische materiaal resistent tegen veel van de gebruikte chemicaliën. Voor optimale chemische resistentie is de Black Eagle Chemjec beschikbaar.

Parker Hannifin levert de Black Eagle-slangen met een diameter van 2 mm tot 3 duim en in lengtes tot vier kilometer. De slangen zijn geschikt voor werkdrukken tot 3000 bar zodat Parker aansluit bij de wensen uit de industrie waar bij de winning van olie en gas steeds hogere drukken worden toegepast.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen