BKL overgenomen door investeringsmaatschappij Vado

Alexander Pil
4 juli 2019

De Eindhovense investeringsmaatschappij Vado Beheer heeft BKL uit Nuenen overgenomen. BKL is een gespecialiseerde technisch dienstverlener op het gebied van engineering en fabricage van hijs- en hefwerktuigen voor met name hightechbedrijven in de optica en semicon. Het bedrijf is in 1983 opgericht door Jos van Bakel. Zijn zoons en neef, die nog deels actief zijn in het bedrijf, hebben besloten om BKL te verkopen aan Vado. BKL zal in ongewijzigde vorm worden voortgezet en ook de huidige directie bestaande uit John de Smit en Coen Aarts blijft het bedrijf leiden.

Vado is een langetermijninvesteerder en richt zich op veelbelovende bedrijven in de maakindustrie. Onderdeel van Vado zijn onder meer de Anvil Industries-bedrijven die zijn gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige mechanische componenten en samenstellingen. Omdat de activiteiten van BKL en Anvil prima bij elkaar passen zal BKL worden toegevoegd aan Anvil Industries.

Anvil-directeur Jan Adams ziet belangrijke voordelen in de combinatie van Anvil en BKL. ‘We werken in dezelfde industrietakken en hebben vergelijkbare klanten. De combinatie van de capaciteiten in engineering en projectleiding van BKL, met de productiemogelijkheden van Anvil, stelt ons in staat opdrachtgevers nog beter van dienst te zijn en creëert ruime kansen voor verdere groei van beide bedrijven.’