Bitcoins

Eric Hezemans is director systems development bij NTS.

Leestijd: 3 minuten

Een paar maanden geleden kwam mijn zoon van twintig jaar binnen en vroeg me of ik al gelezen had van de Bitcoins. Hij probeerde me het uit te leggen en vertelde me over de aanschaf van enkele bitcoins en een kastje dat hij aan computer kan hangen. Minen noemde hij dat. Hij weet dat zijn vader een early adopter is in veel technodingen maar om eerlijk te zijn kon ik zijn verhaal niet onderbrengen in een voor mij begrijpelijke structuur.

Ik loop tegen veel van dit soort ‘innovatie’ aan de laatste tijd. Apple koopt een smart cameratechnologie in IsraĆ«l waarmee je emoties van je gezicht kunt lezen. Binnenkort zullen ook anderen met deze technologie verschijnen in tablets, telefoons en laptops. Gamingapplicaties zullen er verschijnen en wij gaan spelen. Nadat ik me het liet uitleggen, blijken het veel meer simulatieapplicaties te zijn. Artsen die net als piloten operaties gaan oefenen op simulatoren. Zieke kinderen die mini-segways met een Ipad-hoofd gaan besturen vanuit hun bed en daardoor kunnen meemaken wat gezonde mensen beleven als ze door het gebouw lopen of in het restaurant zijn. Blije kinderen genezen immers sneller. Bedrijven die lastige bedrijfsprocessen middels een game kunnen laten spelen door hun medewerkers. Van de schooljuffrouw die in Nederland woont en overdag een kind helpt met haar huiswerk in Singapore omdat daar ‘s avonds de school dicht is. Het lijken dwaze gedachten maar ik kan u verzekeren dat er in deze regio al hard aan wordt gewerkt. Het is allemaal heel dichtbij.

Wist u trouwens dat ook uw gamende jonge kinderen, die hun uren doden achter games, een ongeĆ«venaarde oog-handcoƶrdinatie hebben en dat wanneer ze later chirurg worden aantoonbaar minder fouten maken. Dat mensen zich succesvol positief laten beĆÆnvloeden middels een game. Dat u eerder de trap neemt dan de roltrap als de trap tot een werkelijk spelend pianoklavier wordt aangepast. Dit project is in zweden al gerealiseerd.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naarĀ 024 350 3532Ā of stuur een e-mail naarĀ info@techwatch.nl.