Bipv-fabrikant Exasun haalt negen miljoen op

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Fabrikant van in-dak-zonnesystemen Exasun heeft 9 miljoen euro opgehaald bij investeerders. Het in Den Haag gevestigde bedrijf gaat de kapitaalinjectie gebruiken om een nieuwe assemblagelijn te bouwen. ‘De expansie van bipv in Europa en daarbuiten vraagt om extra productiecapaciteit’, zegt Exasun-ceo Remon Veraart. Exasun is een van de weinige fabrikanten van pv-modules in Nederland. Anderen zijn Energyra uit Westknollendam (Zaanstad), Solarge uit Weert en Elsun uit Roden.

‘We zijn ervan overtuigd dat huizenbezitters geïnteresseerd zijn in esthetisch verantwoorde zonnepanelen en we zien het als een groot voordeel dat met de Exasun-systemen een aanzienlijk groter gedeelte van het dakoppervlak voor energieopwekking kan worden gebruikt. Invest-NL is zeer verheugd om bij te kunnen dragen aan het toekomstige succes van Exasun en een Europese zonnepanelenindustrie’, zegt Leo Holwerda, directeur Capital bij Invest-NL, de investeringsbank van de overheid die 3,5 miljoen euro bijdraagt. Andere investeerders zijn het ABN AMRO Sustainable Impact Fund en de bestaande aandeelhouders Energiiq, Dockpoint en No Such Ventures.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.