Bij engineers moet je niet aankomen met praatjes

René Raaijmakers
Leestijd: 7 minuten

Voor technici is communicatie vaak een black box. Ze weten dat het belangrijk is, maar zo nu en dan moet je dealen met een dominante collega of een opdringerige baas. Om dingen gedaan te krijgen, is de logica van het verhaal van groot belang. Jaco Friedrich, trainer soft skills en leiderschap bij High Tech Institute, over de basis van communicatie op de hightechwerkvloer.

Als je al een aantal jaren meeloopt in de hightech, dan heb je vast een forse crisis achter de kiezen. Zo eentje waarbij werkelijk alles vastloopt: de integratie van het eerste prototype loopt voor geen meter, collega’s zitten met de handen in het haar en het vingerwijzen is begonnen.

Bij een majeure crisis – zo eentje waarbij het voortbestaan van het bedrijf op het spel staat – grijpt het management vaak naar extreme middelen. Het haalt een streep door het hele project of zet rigoureuze middelen in om de boel vlot te trekken. Een beproefd recept is het samenstellen van een team met de beste experts en systeemarchitecten. Die krijgen een duidelijke opdracht en doelstelling: red het project, koste wat kost!

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.