Bezuiniging leerwerkplekken teruggedraaid

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

In 2018 heeft het kabinet een bezuiniging doorgevoerd op de subsidie voor het praktijkleren in de beroepsgerichte leerweg (bbl). Voor 2019 lag er een plan op tafel voor een nieuwe besparing van 19,5 miljoen euro. Een motie van PvdA-voorman Lodewijk Asscher heeft daar een stokje voor gestoken. Zijn motie ‘Red de leerbaan’ kreeg steun van de volledige Tweede Kamer. Asscher roept op om de begroting van OCW te verhogen met 19,5 miljoen euro om de bezuiniging te voorkomen. Het is nog onduidelijk waar het kabinet het benodigde geld vandaan gaat halen.

Branchevereniging FME reageert tevreden. ‘Zo’n bezuiniging zou negatieve gevolgen hebben voor de technologische industrie en de economie als geheel’, schrijft het in een statement. ‘De leerbanen zijn juist nu zo hard nodig om de broodnodige vakmensen op te leiden en de tekorten op de arbeidsmarkt te bestrijden.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.