Beste vrienden

René Raaijmakers is hoofdredacteur van Mechatronica Magazine.

Leestijd: 3 minuten

Mechatronica Magazine en het zusterblad Bits&Chips willen zich in de vakbladwereld onderscheiden met journalistieke en redactionele kwaliteit. Als het goed is, herkent u dat in onze bladen. We willen de kwaliteitspers van de hightechwereld zijn. Met onze bladen en e-mailnieuwsbrieven willen we actualiteiten en trends uit deze industrie op genuanceerde wijze brengen, waarbij we kritische noten niet uit de weg gaan. We vinden ook de uitwisseling van meningen van groot belang. We bieden een open podium voor mensen met faire kritiek op bedrijven, ontwikkelingen of personen. Ook willen we een platform zijn voor eenieder met tips voor vakgenoten. Onlangs bezocht ik een bedrijf dat succesvol Agile en Scrum heeft ingevoerd, puur en alleen op basis van artikelen uit Bits&Chips.

Het is niet overdreven om te stellen dat we een cruciale schakel vormen in het hightech-ecosysteem. Voor velen van u zijn onze bladen en nieuwsbrieven verplichte kost. De huidige recessie maakt werken met een onafhankelijk redactiemodel in combinatie met gratis bladen en nieuwsbrieven voor de doelgroep (iedereen die actief is of leidinggeeft in de hightech-systeemontwikkeling) buitengewoon moeilijk. Om een idee te geven: jaarlijks investeren we pakweg 30 euro per Mechatronica Magazine-abonnement en 60 euro per Bits&Chips-abonnement. Elk blad dat bij u op de mat valt, kost zo‘n 3 euro. Dat bedrag bestaat uit 80 cent voor het drukwerk en 30 cent verzendkosten. De rest zit in het journalistieke en redactionele handwerk: vijf redacteuren checken bij ons elke dag bronnen, wegen het nieuws, vragen om wederhoor, maken ingezonden artikelen leesbaar en ga zo maar door.

Eerlijk is eerlijk, daar krijgen wij veel voor terug. We hebben een trouwe schare lezers. Velen van u beslissen of adviseren over grote investeringen in R&D, apparatuur, productontwikkeling of diensten. Onze bladen en nieuwsbrieven vormen een prachtig medium voor onze adverteerders om een zeer gewilde doelgroep te bereiken. Niet voor niets zijn Mechatronica Magazine en Bits&Chips voor een aantal firma‘s de belangrijkste advertentiemedia. Vaak zijn we zelfs hun eerste of enige keuze.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen