Besi, zorgenkind bij ASM, nu topspeler backend

René Raaijmakers
Leestijd: 6 minuten

Backend-equipmentbouwer Besi heeft zijn wortels in ASM. In het kort de weg die Richard Blickman aflegde van low- naar high-end backend-equipmentbouwer.

Hij staat al een kwart eeuw aan het roer van Besi en is daarmee de langstzittende ceo van een beursgenoteerd bedrijf. Aan de manier waarop hij zijn kwartaalresultaten behandelt, blijkt dat we hier met een veteraan te maken hebben. Richard Blickman presenteert zelfs de diepste recessies als een godsgeschenk, lacht domme vragen vriendelijk weg en bouwt voldoende armslag in over de door hem geschetste toekomst van Besi – die immer rooskleurig is.

Blickman studeerde theoretische mechanica en richtte zich op onderwerpen als eindige-elementen-methoden. In een recent interview met Pierre Ferragu van New Street Research vertelde de Besi-topman dat hij in zijn studietijd al gefascineerd raakte door halfgeleiders.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.