Besi voelt zich fitter en zint op acquisities

René Raaijmakers
Leestijd: 2 minuten

BE Semiconductor heeft een zwaar jaar achter de rug, maar zag zijn resultaten in de laatste kwartalen weer herstellen. De totale jaaromzet daalde van 191,2 miljoen euro naar 166,5 miljoen. Het nettoverlies komt neer op 1,8 miljoen euro. In het verlies zijn de herstructureringskosten van 4,5 miljoen over de afgelopen twee kwartalen niet meegerekend. Besi zet zijn machines af in landen die in dollars betalen en had last van de lage koers van de Amerikaanse munt.

Besi‘s CEO Richard Blickman noemt 2007 een van de belangrijkste, maar ook een van de meest moeilijke jaren in de geschiedenis van Besi. ’Het jaar bood ons een unieke gelegenheid om met de juiste mensen onze visie van een ’One Besi Organization‘ uit te voeren met als doel een maximale businessfocus te bereiken en de laagste kostenbasis voor onze bedrijfsactiviteiten te realiseren.‘

Besi startte vorig jaar met het ontwikkelen van machines op een gemeenschappelijk platform en met onderling uitwisselbare onderdelen. Daarmee verwacht het bedrijf de winstgevendheid en het werkkapitaal aanzienlijk te verbeteren. De nieuwe bedrijfsstructuur moet ook investeringen in aanvullende processen door middel van acquisities mogelijk maken.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.