Besi verdubbelt omzet

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Chipmachinemaker Besi profiteert van de oplevende economie en de acquisitie van Esec met een meer dan twee keer zo grote kwartaalomzet als een jaar geleden. Het bedrijf streek 100,6 miljoen euro op, tegen 48,7 miljoen in het derde kwartaal van 2009. Dat resulteerde in een nettowinst van 15,0 miljoen euro, waar het een jaar geleden nog een verlies van 3,2 miljoen moest incasseren.

De winst lag wel vier ton lager dan het vorige kwartaal, ondanks dat de inkomsten met ruim 12 procent stegen. Dat komt volgens het bedrijf gedeeltelijk door een belastingafschrijving van 4,8 miljoen na een herwaardering.

De groei het afgelopen kwartaal zat vooral in de die-attach-systemen. De wirebonders lieten juist een daling zien. Besi zegt wel dat de boom afvlakt. ’Tijdens het laatste deel van het derde kwartaal vertraagden de bestellingen vergeleken met K2 van 2010, voornamelijk door verlagingen van productiebehoeften op korte termijn van Aziatische subcontractors voor pc en netbooks‘, zegt CEO Richard Blickman. Dat zal resulteren in een lagere kwartaalwinst voor de komende drie maanden. Van een nieuwe recessie is echter geen sprake, zegt de CEO: ’Gebaseerd op klantenfeedback geloven we dat de afname in boekingen dit kwartaal een vermindering in 2011‘s verwachte groei van de assemblagemarkt reflecteert en geen nieuwe cyclische dip.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.