Besi rondt overname Esec af voor 2,8 miljoen aandelen

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

BE Semiconductor heeft de overname de het Zwitserse die-bonding-specialist Esec succesvol afgerond. In januari kondigde het bedrijf aan alle aandelen over te kopen van OC Oerlikon, naar nu duidelijk is voor 2,8 miljoen ofwel 8,3 procent van zijn eigen aandelen. Volgens Besi is Esec complementair aan zijn eigen Datacon-divisie. ’Samen met onze Datacon-productportefeuille breidt de toevoeging van Esec ons aandeel aanzienlijk uit in de die-bonding-markt, een van de snelst groeiende segmenten van de assemblageapparatuurbusiness‘, zegt Besi-CEO Richard Blickman. Hij noemt een marktaandeel van 21 procent, gebaseerd op data van marktonderzoeker VLSI Research. Klanten van Esec zijn onder meer Fairchild, Infineon en STMicroelectronics.

Esec werd in 1968 opgericht en heeft een vestiging in Zwitserland en Singapore. In 2008 boekte het bedrijf met 515 medewerkers een omzet van tachtig miljoen euro.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.