Besi ook in tweede kwartaal niet afgeremd door corona

Collin Arocho
Leestijd: 1 minuut

Na een beter dan verwacht resultaat in de eerste drie maanden van 2020 verpletterde BE Semiconductor Industries (Besi) zijn verwachtingen voor het tweede kwartaal van een groei van 5-25 procent. De Duivense fabrikant van halfgeleiderapparatuur haalde dit kwartaal een omzet van meer dan 124 miljoen euro, een stijging van 36 procent opeenvolgend en 34 procent op jaarbasis. Naast het goede nieuws rapporteerde het bedrijf ook een nettowinst van bijna 40 miljoen euro, een stijging van 186 procent ten opzichte van vorig kwartaal en een stijging van 110 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Hoewel H1 2020 een sterke start van het jaar is gebleken, zijn de verwachtingen voor het derde kwartaal van 2020 afgenomen. De bestellingen in het tweede kwartaal zijn gedaald tot 101 miljoen euro, wat goed is voor een daling van 15 ten opzichte van het eerste kwartaal. Bovendien verwacht het bedrijf dat de omzet achtereenvolgens met 10-25 procent zal dalen. Dit wordt toegeschreven aan typische seizoensinvloeden, een lagere vraag naar mobiele applicaties na de opbouw van H1 2020 en de aanhoudende onzekerheid als gevolg van de Covid-19-pandemie.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.