Besi breidt uit in ontwikkeling en service

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Tegen het einde van het jaar verwacht BE Semiconductor Industries zijn personeelsbestand in ontwikkeling en service met respectievelijk 20 en 40 procent te hebben verhoogd in vergelijking met eind 2020. Ook werkt het bedrijf aan grotere aanwezigheid in de VS en Taiwan. De uitbreiding is een voorschot op de strategische evaluatie 2021-2025 waarin Besi momenteel plannen maakt zijn volgende ontwikkelfase. ‘We hopen te kunnen profiteren van een nieuwe generatie <7 nm chip-naar-wafer assemblagetoepassingen, terwijl we ook blijven groeien met ons bestaande geavanceerde verpakkingsportfolio’, aldus Besi-topman Richard Blickman. In aanvulling op de uitbreiding is Besi bezig om de productiecapaciteit voor zijn hybride bondingsystemen op te voeren. ‘In overeenstemming met de roadmaps van onze klanten voor 2022-2025’, aldus Blickman.

In het derde kwartaal profiteerde Besi van een stijgende vraag naar mobiele en automotive-applicaties, en een grotere afname bij Aziatische onderaannemers. De Duivense machinebouwer boekte een omzet van 208 miljoen euro. Dat is 92 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. In Q3 van coronajaar 2020 zag Besi zijn omzet al toenemen met 20,7 procent. De netto-inkomsten kwamen uit op 84,2 miljoen euro. Een daling van 10 procent in vergelijking met het tweede kwartaal, maar een stijging van 148 procent ten opzichte van Q3’20.

Voor het vierde kwartaal rekent Besi op een omzetdaling van 5 tot 15 procent in vergelijking met het derde kwartaal.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.