Besi bijna uit het rood

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

BE Semiconductor Industries heeft een goed eerste kwartaal achter de rug. In de eerste drie maanden van 2010 zette de Duivense machinebouwer een omzet neer van 56,6 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar was dat nog 15,6 miljoen, en  in vergelijking met het laatste kwartaal van 2009 is het een helemaal een forse stijging. Toen bedroeg de omzet 53,2 miljoen euro.

Het herstel komt ook tot uitdrukking in het nettoresultaat. Besi maakte dan nog wel 2,6 miljoen euro verlies maar vorig jaar moest het hardere klappen incasseren. In het eerste kwartaal van 2009 leverde het 9,4 miljoen in, eind 2009 zelfs 13,5 miljoen. Positief is ook het aantal uitstaande bestellingen. Het orderboek is gevuld met 97,3 miljoen euro aan opdrachten. Dat is een ruime verdubbeling ten opzichte van het voorgaande kwartaal en bijna zeven keer zo veel dan een jaar geleden.

’De resultaten in het eerste kwartaal weerspiegelen de aanhoudende vooruitgang in de uitvoering van onze strategie en het herstel van de winstgevendheid‘, aldus Besi-directeur Richard Blickman. ’We hebben een record aantal orders ontvangen door een stijgende vraag naar nieuwe halfgeleiderassemblagecapaciteit en productintroducties, vooral uit de geheugen- en pc-industrie. Onze focus lag dit kwartaal op de snelle uitbreiding van onze productiecapaciteit en onze distributieketen.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.