Bert-Jan Woertman vertrekt bij Mikrocentrum

René Raaijmakers
19 september

Na twee jaar Mikrocentrum gooit Bert-Jan Woertman de handdoek in de ring. In het persbericht dat het opleidingsinstituut uitstuurde staan, behalve de gebruikelijke complimenten en de plichtmatige uitwisseling van beleefdheden, geen redenen voor zijn vertrek. Duidelijk is dat Woertman zich niet geschikt achtte om de schouders te zetten onder de volgende fase die nodig was – een fase waarover we dus niets weten.

Door velen – in ieder geval externe partijen – werd Woertmans leiding over de cursus- en eventorganisatie als verfrissend ervaren. Hij is van nature iemand die graag samenwerkt en mensen verbindt – en dan niet van het kleffe soort. Al snel na zijn komst was zijn invloed te merken aan de manier waarop de uitstraling en de events van het Mikrocentrum vernieuwden. Zo regelde hij dat BNR Nieuwsradio tijdens de Precisiebeurs vanaf de beursvloer ging uitzenden en zorgde hij voor professionele discussieleiders.

Ook haalde hij de banden aan met partijen zoals de DSPE, de vereniging van precisiespecialisten waarmee de voormalige directie gebrouilleerd was geraakt. DSPE is mede-grondlegger van de Precisiebeurs, een van de succesvolste event-titels van het Mikrocentrum.

Bert-Jan Woertman draagt de komende tijd zijn taken over aan het managementteam van het Mikrocentrum. De organisatie is op zoek naar een nieuwe directeur.