Bert-Jan Woertman nieuwe directeur Mikrocentrum

Alexander Pil
3 juni 2021

Bert-Jan Woertman wordt de nieuwe directeur van Mikrocentrum. Hij volgt op 16 augustus Geert Hellings op, die dan ruim achttien jaar directeur van de kennis- en netwerkorganisatie voor de hightech- en maakindustrie is geweest.

Bert-Jan Woertman neemt de leiding van Mikrocentrum over van Geert Hellings.

‘Nu de organisatie in alle opzichten klaar is om een nieuwe fase in te gaan, laat ik het schrijven van dat nieuwe hoofdstuk graag over aan mijn team en opvolger.’ Met deze woorden kondigde Geert Hellings in maart zijn afscheid aan. Met dit nieuwe hoofdstuk, doelt Hellings op de herpositionering die Mikrocentrum de laatste jaren heeft ingezet. De komende jaren focust Mikrocentrum zich op het verder uitbouwen van de ambitie om de ontmoetingsplek voor de hightech- en maakindustrie te zijn.

Woertman is een bekende in de Brainport-regio en de industrie. Hij begon zijn carrière als hr-manager bij Philips en was daarna ruim elf jaar verbonden aan High Tech Campus Eindhoven. Na zijn periode bij de HTC was Woertman commercieel directeur van de TUE-campus en was hij als managing director betrokken bij de start van de Brainport Industries Campus. De laatste jaren heeft hij zijn ervaring met het bouwen van innovatieve ecosystemen ingezet bij de startups Socialmachines en Alphabeats en als liaisonmanager bij TUE Innovation Space.