‘Beloon technici beter dan managers’

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Yacht heeft zo zijn eigen oplossing voor het tekort aan technici: beloon technisch specialistisch beter, zodat ze niet naar managementsfuncties hoeven te ’vluchten‘. Uit een onderzoek van de recruiter blijkt dat hoogopgeleide technici het salaris verreweg het belangrijkste vinden bij het kiezen van een nieuwe baan, maar dat de hogere salarissen alleen te vinden zijn in management- of staffuncties. Naast het feit dat technici zo verloren gaan voor technische functies, geven deze banen de techneuten ook geen voldoening, aldus Yacht.

Competence-director Stijn Berden van Yacht: ’Uit ervaring weten wij dat échte technici doodongelukkig worden van leidinggeven of organisatorische zaken. Een verstandige organisatie moet in staat zijn dit om te draaien en managers een faciliterende omgeving te laten creëren waarin ’de knappe koppen‘ het hoogst worden beloond. Dit brengt ook ingenieurs in managementrollen in verleiding om terug te keren naar hun echte vak, terug naar de harde technische disciplines.‘

In voorgaande onderzoeken stonden juist de inhoud van het werk en de uitdaging bovenaan het verlanglijstje. Salaris kwam pas op de derde plaats. De schaarste aan technici brengt kennelijk ook een verandering teweeg in de wensen die deze doelgroep heeft, concludeert Yacht.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.