Belgische metaalbewerkingsindustrie start overlegplatform

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Om de metaalbewerkingssector in België klaar te stomen voor de toekomst heeft een aantal leveranciers van machines, gereedschappen en technologie voor metaalbewerking een overlegplatform opgericht. Metal-Alliance.be vormt de basis voor professioneel overleg en gezamenlijke acties. Het initiatief komt van branchevereniging Agoria en vijftien bedrijven: DMG, Fanuc Robotics, Germond, Gima Machines, Heidenhain, Iscar, Prima Finn-Power, Seco Tools, SGM Technology, Siemens, SKS Machines, Talas, De Tollenaere, VAC Machines en Van Waasdijk.

Het platform wil de belangen van de metaalbewerkende bedrijven en hun leveranciers in België ondersteunen. Doel is onder meer om de internationale slagkracht te vergroten. Metal-Alliance.be moet een basis vormen voor gefundeerde informatieverstrekking, professioneel overleg en gezamenlijke pr- en andere activiteiten die de internationale uitstraling van de sector vergroten.

Een dergelijk platform is dringend nodig, vinden de initiatiefnemers, want de crisis heeft hard toegeslagen in de Belgische metaalbewerkingssector. ’De daaropvolgende daling van uitbreidings- en vervangingsinvesteringen heeft ook drastische gevolgen gehad voor de leveranciers van investeringsgoederen, gereedschappen en technologie in deze sector‘, aldus de partijen. ’Daardoor dreigt de industrie haar internationaal concurrentievermogen te verliezen en hopeloos achterop te raken ten opzichte van het buitenland. Een aantal belangrijke leveranciers merkt nu al dat zonder kordate actie de Belgische markt voor metaalbewerking een onbeduidende stip op de West-Europese landkaart dreigt te worden.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.