Belgisch DD Engineering neemt IP-Solutions uit Rotterdam over

Tom Cassauwers
Leestijd: 1 minuut

Het Belgische ingenieurs- en onderzoeksbureau DD Engineering neemt het Nederlandse IP-Solutions over. IP-Solutions houdt zich bezig met het technische beheer van industriƫle installaties, wat aansluit bij het aanbod van het snelgroeiende DD Engineering.

Voor beMatrix ontwikkelde DD Engineering de MES-interface tussen de ERP-orders en de verschillende systemen en machines. Foto: DD Engineering

DD Engineering werkt rond gebieden zoals plant, safety, logistiek en digital engineering. Onder hun klanten vind je veelal productiebedrijven als Aveve Veevoeder, Vanheede en Umicore. Het bedrijf zag de voorbije jaren een scherpe groei. Ze gingen van vijftien medewerkers in 2015 naar nu meer dan honderd ingenieurs. Ze maken deel uit van de Aim Group, een holding waar ook bedrijven als Vandapower, een distributeur van industriƫle batterijen, en Estee Coating Solutions, zijn ondergebracht.

Daar komt nu de overname van het Rotterdamse IP Solutions bij. Terwijl DD Engineering zich naar eigen zeggen overwegend concentreert op capex-projecten, heeft IP-Solutions zich gespecialiseerd in opex-projecten, vooral het technisch beheer van bestaande fabrieken of installaties. ā€˜Onze klanten profiteren nu van een synergie tussen deze twee expertisedomeinen, wat een meerwaarde biedt in de zoektocht naar de juiste oplossing voor hun behoeftenā€™, stelt ceo Karel Staelens in het persbericht.

Volgens Staelens is dit bij lange na niet de laatste overname die ze gaan doen. ā€˜Er gaat geen week voorbij zonder dat er een concreet overnamedossier mijn bureau passeertā€™, stelt de ceo.