Belg Jo Cops (Niko) aan het hoofd van standaardenorganisatie IEC

Tom Cassauwers
Leestijd: 2 minuten

Jo Cops, de director industrial relations van het Belgische bedrijf Niko, mag zich sinds begin dit jaar de voorzitter noemen van de International Electrotechnical Commission (IEC). De IEC, met hoofdzetel in Zwitserland, definieert technologiestandaarden en certificaten voor elektrische en elektronische componenten en apparatuur voor de industrie, maar ook voor huishoudelijke elektronica.

De organisatie staat bijvoorbeeld mede aan de basis van de universele USB-C-poort waarmee fabrikanten vanaf eind 2024 de aansluitingen van hun apparaten in Europa standaard zullen moeten uitrusten. Het is Ć©Ć©n van de meer dan 10 duizend IEC-normen die de organisatie ontwikkelt.

Niko, de werkgever van Cops, is een Belgisch bedrijf dat stopcontacten, schakelmateriaal en andere technologie voor huisautomatisering produceert. Het familiebedrijf, dat al sinds 1919 bestaat, heeft zijn hoofdkwartier in Sint-Niklaas, en heeft zo’n zevenhonderd personen in dienst.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naarĀ 024 350 3532Ā of stuur een e-mail naarĀ info@techwatch.nl.