Belangrijk deel Egemin in handen Duits Kion

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

De Kion Group heeft een overeenkomst getekend met de Vlaamse automatiseringsspecialist Egemin om de divisie Handling Automation over te nemen voor een bedrag van ongeveer 72 miljoen euro. De Duitse leverancier van heftrucks, magazijntechnologie en aanverwante diensten breidt zo zijn expertise en capaciteiten in systeemoplossingen voor interne logistiek uit. Egemin Handling Automation uit Zwijndrecht, bij Antwerpen, biedt gepersonaliseerde oplossingen voor de automatisering van magazijnlogistiek, distributiecentra en productieomgevingen. De Egemin-divisie levert automatische magazijnsystemen, automatisch geleide voertuigen en vloerkettingbaansystemen. In het boekjaar 2014 genereerde Handling Automation een omzet van ongeveer 76 miljoen euro met meer dan driehonderd gespecialiseerde medewerkers.

De andere divisies van de Egemin Group – Process Automation, Life Sciences, Infra Automation en Consulting & Services – maken geen deel uit van deze overname en zullen hun activiteiten verderzetten onder een nieuwe merknaam die binnenkort wordt bekendgemaakt. Dit bedrijf blijft in handen van Ackermans & van Haaren, beursgenoteerd op Euronext in Brussel.

‘Egemin Automation werkt al verschillende jaren nauw samen met de merken van Kion’, zegt ceo Jan Vercammen. ‘Door deel uit te maken van de Kion Group zijn er enorme groeikansen voor de divisie Handling Automation. En het laat de vier andere divisies van de Egemin Group toe zich te richten op hun kernactiviteiten.’ Jan Vercammen zal Egemin Automation leiden binnen de Kion Group.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.