Bekaert koppelt topomzet aan winstgroei

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De West-Vlaamse staalverwerker Bekaert heeft in 2007 een recordomzet geboekt van 2,17 miljard euro, een stijging van 8,2 procent in vergelijking met het voorafgaande jaar. Het bedrijf uit Kortrijk heeft deze groei kunnen vertalen naar een winstverhoging. Onder de streep hield het 162 miljoen euro over. In 2006 stopte de teller op 148 miljoen. De goede cijfers heeft Bekaert naar eigen zeggen te danken aan een stijgende verkoop van producten met een hoge toegevoegde waarde.

Bekaert denkt de groei dit jaar te kunnen vasthouden en investeert voor een bedrag van 200 miljoen euro, voornamelijk in China, India, Indonesië en Rusland. Bovendien breiden de Kortrijkenaren hun R&D uit via onder meer de installatie van een nieuwe testplant voor draadproducten in het Bekaert Technology Center in Deerlijk bij Kortrijk en een toename van het aantal onderzoekers wereldwijd.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.