Bedrijfsleven sluit aan bij Hardt voor ontwikkeling hyperloop

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Tata Steel, scheepsbouwer Royal IHC en bouwbedrijf Bam zijn een strategische samenwerking aangegaan met TU Delft-spinoff Hardt Hyperloop. De bedrijven gaan kennis uitwisselen, internationale standaarden ontwikkelen en zich samen hard maken voor de ontwikkeling van hyperloop-systemen. Ze zullen ook gerichte investeringen doen in technologie die hyperloop-systemen ten goede komen. Zo wil Tata werken aan constructies en productietechnologie om de bouw van hyperloop-banen goedkoper te maken.

Hardt werd begin vorig jaar opgericht door een Delfts studententeam dat eerste was geworden bij de hyperloop-competitie van Spacex. De startup wist al direct de interesse te wekken het bedrijfsleven. Zo staken de NS en Bam direct geld in de onderneming. Bam bouwde ook een kleine hyperloop-testbuis bij de TU Delft.

Met de strategische samenwerking willen de bedrijven een open-innovatie-ecosysteem rond hyperloop-technologie opzetten. Ze nodigen anderen dan ook uit om aan te sluiten. Vorige maand lanceerde Hardt ook al een online platform waarmee Europese hyperloop-teams kennis kunnen uitwisselen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.