Bedenker geluidscamera verkozen tot ingenieur van 2017

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Het Koninklijk Instituut van Ingenieurs (Kivi) heeft Rick Scholte verkozen tot Ingenieur van het Jaar 2017. In het bijzijn van Prinses Beatrix en Prinses Mabel ontving hij de bijbehorende Prins Friso Ingenieursprijs uit handen van Kivi-president Gerald Schotman. Tijdens zijn promotie aan de TU Eindhoven bedacht en patenteerde de 38-jarige Scholte een methode om geluid driedimensionaal in beeld te brengen. Met zijn bedrijf Sorama Sound Imaging heeft hij een geluidscamera ontwikkeld die de bronnen van geluidsoverlast nauwkeurig kan lokaliseren, bij industriële producten maar bijvoorbeeld ook in de leefomgeving.

‘Met Rick Scholte hebben we een ingenieur in een vakgebied dat de komende jaren meer aandacht verdient’, aldus juryvoorzitter Micaela dos Ramos. ‘Hij blinkt uit doordat hij slimme en betaalbare oplossingen voor geluidsproblematiek weet te realiseren die impact hebben op zowel de volksgezondheid als veiligheid. Daarbij weet hij industrie en kennisinstituten knap te verenigen.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.