Beckhoff zet in op forse groei na minder jaar

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Beckhoff Automation heeft zijn boekjaar 2009 afgesloten met een omzet van 236 miljoen euro. Dat is 15 procent minder dan een jaar eerder. Het personeelsbestand is met 10 procent toegenomen tot 1350 medewerkers. Omdat het bedrijf niet beursgenoteerd is, geeft het geen winstcijfers.

’Zoals de meeste andere organisaties hebben we in 2009 verliezen moeten slikken door de wereldwijde economische crisis‘, zegt directeur Hans Beckhoff. Desondanks is hij niet ontevreden: ’We zijn het crisisjaar acceptabel doorgekomen. We zijn winstgevend gebleven, we hebben verder geïnvesteerd in productontwikkeling en uitbreiding van onze productie en sales, en we hebben veel nieuwe projecten binnengehaald.‘

Het lopende boekjaar verwacht Beckhoff dat de business zich zeer positief zal ontwikkelen. ’De tweede helft van 2009 toonde al een opleving en het eerste kwartaal van 2010 kenmerkte zich door extreme groei. De industrie heeft weer vaste voet gekregen.‘ Dit jaar wil hij met zijn bedrijf niet alleen de dip van 2009 compenseren, maar zelfs groeien ten opzichte van 2008.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.