Beckhoff verhoogt koppel in AM3500-motorserie

René Raaijmakers
Leestijd: 2 minuten

Beckhoff voegt een serie synchrone servomotoren met grotere koppels toe aan zijn AM3xxx-serie. De AM3500-serie dankt zijn hoge vermogensdichtheid aan een grotere rotormassa. Net als andere leden van de AM35xx-serie heeft hij echter een compacte bouwvorm en poolgewikkelde stator. Het verhoogde koppel maakt de AM3500 uitermate geschikt voor hoogdynamische applicaties met grote lasten.

De flenzen, aansluitingen en assen van de AM3500 zijn compatibel met de AM3000-motoren. Nieuwe modellen zijn beschikbaar met flensgroottes 3 tot 6 en koppels tussen 1,9 en 15 Nm. Toerentallen bedragen 3000 tot 6000 rpm. Encoders zijn beschikbaar voor feedback.

Elke generatie machines troeft de vorige af in hogere snelheden en het verplaatsen van nog meer en zwaardere massa‘s. Ontwerpers van aandrijvingen spelen daarop in. In motortechnologie gaat het om hogere snelheden, meer kracht en dat alles het liefst bij een lagere massatraagheid. Het koppel dient zo hoog mogelijk te zijn en de behuizing zo compact als het maar kan.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.