Beckhoff komt met Intel Core I3, I5 en I7

René Raaijmakers
Leestijd: 1 minuut

Beckhoff voert zijn industriële en embedded pc‘s uit met de tweede generatie Intel Core I3-, I5- en I7-processoren, die over betere grafische mogelijkheden en meer rekenkracht beschikken. Samen met de nieuwe generatie Twincat 3-automatiseringssoftware, die specifiek werd ontwikkeld voor gebruik in combinatie met multicore processoren, richt Beckhoff deze besturingen op de ’machinebouwers van de toekomst‘.

’Multicore-technologie is ideaal voor automatiseringsdoeleinden, omdat verreweg de meeste machines parallel werken en het besturingsprogramma‘s eenvoudige te parallelliseren zijn‘, schrijft Beckhoff in zijn persbericht. ’Naast klassieke PLC-functies zijn motion control, CNC, meettechnologie en robotfuncties in software te draaien op de centrale processorkern.‘ Dit maakt oplossingen steeds goedkoper, omdat dure externe besturingsfuncties door de toenemende rekenkracht en grafische mogelijkheden steeds vaker in software kunnen worden uitgevoerd.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen