Beckhoff introduceert CP-Link 3

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Met CP-Link 3 presenteert Beckhoff een nieuw concept om tot 255 Ethernet-panels of panel-pc‘s met een industriële pc te verbinden. CP-Link 3 is een softwareoplossing, waarbij de communicatie over standaard Cat5-bekabeling verloopt. Hij beschikt over een single desktop mode, een multidesktop mode (tot 255 schermen) en een extended desktop mode (tot negen schermen). Alle signalen, zoals beeldinformatie, touchscreen en virtuele USB kunnen via de Ethernet-kabel worden doorgegeven.

Beckhoff begon in 1998 al met het aanbieden van het CP-Link-concept, waarin de controle- en displayeenheden gescheiden zijn. In tegenstelling tot vorige incarnaties is CP-Link 3 geheel gebaseerd op standaard technologie, namelijk 100 MBPS-Ethernet en het IP-protocol. De scherminhoud wordt door een virtuele grafische adapter gevangen en via Ethernet naar een of meerdere Windows-panel-pc‘s (CE en XP Embedded of standaard XP) gestuurd.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen