Beckhoff doorloopt succesjaar

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

In 2010 heeft Beckhoff de grootste groei in ruim twintig jaar doorgemaakt. De wereldwijde omzet steeg met 46 procent naar 346 miljoen euro. Ten opzichte van 2008 betekende dat een stijging van 24 procent. Voor het lopende jaar verwacht het Duitse bedrijf opnieuw flink te groeien. Het mikt op meer dan 30 procent. Winstcijfers heeft Beckhoff niet vrijgegeven.

’We hebben in alle regio‘s en in alle industrietakken mooie hoge groei neergezet‘, zegt topman Hans Beckhoff. ’Onze bestaande klanten hebben hun eerdere sterkte teruggevonden. Bovendien zijn er nieuwe klanten bijgekomen, en nieuwe businesssectoren. Een van de belangrijkste groeigebieden is de Aziatische markt maar we groeiden ook 45 procent in Noord-Amerika en Duitsland.‘ De huidige groeimotor is alternatieve energie, waar Beckhoff al 20 procent van zijn omzet boekt.

De snelle ontwikkeling van Beckhoff heeft ervoor gezorgd dat ook het personeelsbestand flink is gegroeid. Het afgelopen jaar steeg het aantal werknemers met ruim een kwart naar 1700. Om de aanhoudende groei te kunnen bijhouden moest het bedrijf in maart nog eens 250 man in dienst nemen, waardoor er nu 1950 arbeidskrachten op de loonlijst staan.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.