Beckhoff brengt kleinste industriële pc tot nog toe uit

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Beckhoff brengt zijn kleinste industriële pc op de markt, gevoed door de kleinste Atom-processor van Intel. De C6915 meet slechts 47 bij 157 bij 116 mm. In de aluminium behuizing is een 3,5 inch moederbord ingebouwd voor een 1,1 of 1,6 GHz Atom. De koeling loopt via de behuizing, een ventilator is niet nodig. De computer blijft werken tot temperaturen van 55 graden Celsius. Standaard bevat de C6915 een flashdisk, waardoor er geen bewegende onderdelen zijn. Optioneel kan een harde schijf of tweede Compactflash-kaart worden geïntegreerd.

De C6915 beschikt ook over een Mini PCI-slot voor Beckhoffs Mini PCI Fieldbus-kaarten of een extra Ethernet-kaart. De computer sluit aan op de C69xx-serie, die komt met processoren van een 1,0 GHz Celeron M ULV tot een 2,16 GHz Core 2 Duo. De industriële pc‘s zijn te koppelen met Beckhoff-controlepaneel voor toepassingen in machines of op de fabrieksvloer. Doordat de computer twee onafhankelijke Ethernet-interfaces heeft, is de C6915 bruikbaar voor het aansturen van Ethercat-systemen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen